Limak Arcadia

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Limak Arcadia

Bij het uitkiezen van een bestemming voor je vakantie moet je op meerdere aspecten letten. Zo moet het resort/hotel naar wens zijn, moet het klimaat van de bestemming aansluiten op jouw voorkeuren én moet je bij voorkeur ook kiezen voor een plek met leuke bezienswaardigheden in de buurt. Wellicht vind je het leuk om bijvoorbeeld een musea of historische gebouwen te bezoeken, om naar een natuurpark te gaan of om naar leuke steden in de buurt te gaan.

Om meerdere redenen is een verblijf in Limak Arcadia zeer aan te raden. Hierover schreven wij al een artikel ‘X redenen om een verblijf in Limak Arcadia te boeken’. In dat artikel hebben we echter één reden nog niet benoemd; de unieke ligging. Het is namelijk niet alleen in het resort heerlijk vertoeven, maar ook in de nabije omgeving. In de nabije omgeving vind je namelijk meerdere leuke bezienswaardigheden terug, waar we je graag uitgebreid over informeren in dit artikel. Na het lezen van dit artikel wil je wellicht maar één ding; direct een verblijf in Limak Arcadia boeken. Of heb je dat al gedaan? Dan vind je in dit artikel alle relevante informatie om je goed voor te bereiden op een heerlijke vakantie. Neem dit artikel op je gemakje door en bereid je alvast perfect voor op een verblijf in hotel/resort Limak Arcadia te Belek.

Belek

Het hotel Limak Arcadia is gelegen aan de kust van Belek. Deze Turkse badplaats was een tijd lang niet al te populair, maar daar is in de afgelopen jaren een flinke verandering ingekomen. Door de jaren heen zijn meer en meer toeristen naar deze badplaats toegetrokken, waardoor er ook meer en meer nieuwe resorts gebouwd werden. Momenteel moet deze stad het met name van het toerisme hebben; Belek mag jaarlijks behoorlijk veel toeristen verwelkomen. Mede hierdoor is het ook heerlijk vertoeven in deze niet al te grote badplaats. Je kunt heerlijk plaatsnemen op één van de vele terrasjes, je kunt leuke marktjes afstruinen en je kunt langs de prachtige kustlijn wandelen.

Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn; in de stad Belek kan je een dagdeel compleet naar eigen wens invullen. Je kunt bijvoorbeeld ’s ochtends een lekkere strandwandeling maken, vervolgens bij een beachbar een lekker drankje doen en vervolgens naar het resort Limak Arcadia toe om daar heerlijk van de zwembaden te genieten. In de avond kan je vervolgens weer naar de binnenstad van Belek, waar je van de Turkse gezelligheid en gastronomie kunt genieten. Door de ligging van dit resort kan je in ieder geval vele kanten op.

Als je vanuit dit hotel naar het centrum van Belek wilt lopen, loop je overigens recht door een golfbaan heen. Deze golfbaan ziet er verbluffend uit en vormt een prachtig decor voor een leuke wandeling. Als je zelf sportief bent en dus graag ’s ochtends bijvoorbeeld een stukje gaat joggen, biedt de ligging van dit hotel daar ook voldoende mogelijkheden voor. Wij zijn van mening dat de ligging van dit hotel subliem te noemen is; je kunt werkelijk waar alle kanten op. Je kunt toeristische trekpleisters in de buurt bezoeken, je kunt van de prachtige kustlijn genieten en je kunt het centrum van Belek bezoeken. Door de ligging van het resort Limak Arcadia sta je binnen no time in het centrum, terwijl je ook prachtige wandeltochten langs de golfbaan en langs de kustlijn kunt maken.

Manavgat

Ben je bereid om iets verder te reizen om van een prachtige bezienswaardigheid te genieten? Dan is het aan te raden om een bezoek aan Manavgat in te gaan plannen. Deze Turkse plaats bevindt zich op ongeveer 30 kilometer afstand van Belek en kan op verschillende manier bereikt worden. Je kunt vanuit Belek met het openbaar vervoer naar Manavgat, maar het is wellicht verstandiger om met de taxi te gaan. Met de taxi ben je een stuk sneller, terwijl de taxi in Turkije ook vrij voordelig is.

Wat vind je zoal in Manavgat? Nou, deze stad heeft meerdere gezichten. In het centrum van deze stad kan je genieten van het echte Turkse stadleven; je proeft hier de ware Turkse gastronomie. Daarnaast kan je rondom deze stad van prachtige natuurgebieden genieten; de bossen van Manavgat zijn onwijs indrukwekkend te noemen. In deze bossen kan je sportieve activiteiten uitvoeren, maar je kunt ook bijvoorbeeld een jeepsafari door de bossen van Manavgat maken. Verder kan je de Manavgat rivier gaan bekijken, waarbij je ook nog een prachtige waterval kunt aanschouwen. Al met al heeft deze stad behoorlijk veel te bieden, ongeacht waar jouw voorkeuren naar uit gaan.

Aangezien de stad op zo’n 30 kilometer afstand van het resort Limak Arcadia te vinden is, duurt de reis ook niet al te lang. Wel is het aan te raden om de reis goed voor te bereiden; boek bijvoorbeeld via de receptie van het hotel alvast een taxi. De receptionisten van het resort Limak Arcadia kunnen je ongetwijfeld ook informeren over het openbaar vervoer, indien jouw voorkeur daar naar uit gaat.

Antalya

Ben je meer een liefhebber van echt grote steden? Ook dan ben je in deze omgeving aan het juiste adres; de miljoenenstad Antalya bevindt zich namelijk op zo’n 40 minuten afstand van het Limak Arcadia resort. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de hierboven genoemde stad; je kunt met het openbaar vervoer of met de taxi naar deze stad toe. Als je met de taxi gaat, is het de moeite waard om te vragen om langs de kustlijn te rijden. Je geniet dan van een prachtige route, waarbij je continue zicht hebt op de prachtige Turkse zee en kustlijn.

Wat je in de stad Antalya zoal kunt doen? Ja, wat kan je er eigenlijk niet doen? Je kunt naar hartenlust shoppen, je kunt ’s nachts van het nachtleven genieten en je kunt overdag ook heerlijk langs kustlijn wandelen. Mocht je meer een liefhebber van historie en cultuur zijn, ben je in Antalya ook aan het juiste adres. In het oude stadscentrum van Antalya vind je bijvoorbeeld een indrukwekkend museum terug én je kunt ook eeuwenoude gebouwen in dit oude stadscentrum gaan bekijken.

In onze ogen is het onwijs leuk om een dagdeel in Antalya door te brengen. Je hoeft nier per sé een hele dag hier naar toe, maar ook daar biedt de stad voldoende mogelijkheden voor. In de grote winkelcentra kan je heerlijk shoppen, terwijl het ook leuk is om over de typische Turkse markten te struinen. Ben je meer een liefhebber van historie en cultuur? Ook dan kom je aan je trekken in deze miljoenenstad. Mocht je liever op het strand gaan liggen, is dat ook mogelijk in deze stad. Antalya weet namelijk het stadse leven perfect te combineren met een geweldige kustlijn. Vanuit het Limak Arcadia resort is een bezoek aan Antalya in ieder geval van harte aan te raden. Plan je bezoek aan deze stad goed in, laat je eventueel verder informeren door de receptie van het Limak Arcadia resort en geniet van jouw bezoek aan deze miljoenenstad. Deze stad staat niet voor niets te boek als ‘de grootste internationale badplaats van Turkije’!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 562 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen